fiqaasrul ♥
Kimbap
Sunday, January 22, 2017 • Sunday, January 22, 2017 • 0 comments


Hai blog. Ini merupakan entri yang first untuk 2017 ni and opcos aku suka update pasal makanan. sebab makanan ja yang nda pernah mengecewakan muehehehehehhe. Untuk kali ni aku mau share pasal makanan korea yang selalu aku nampak dalam drama drama. nampak sedap jaa kan dorang makan.

Bahan-bahan:

A
2 mangkuk nasi
2 tbsp cuka makan
2 tbsp gula
1 tsp garam
3 tbsp minyak bijan

B
2 biji telur (digoreng)*
lobak merah*
timun jepun*
1 paket sosej*
1 paket filamen ketam (digoreng)
semua bahan bertanda (*) dipotong secara memanjang)

C
10 keping seaweed

*bamboo korean mat

Cara-cara:
1) Gaulkan kesemua bahan A sehingga semua bahan sebati.
2) Letakkan sekeping seaweed di atas bamboo mat. Lumurkan sedikit minyak bijan. Ratakan nasi secukupnya.
3) Letakkan sosej, filamen ketam, timun, lobak merah dan telur dan gulungkan secara perlahan lahan.
4) Balut kimbap dengan menggunakan plastic wrap.


Maaflah sis tak guna beras jepun jadi nasinya pun berterabur. uhuks yang penting sedap dan halalan toyyiban.


OLD
This Owner ♥
Thanks for coming


Welcome

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Assalamualaikum :) Hello, you step on my blog, please behave yourself or else get out from here
Status : passing by :)

Talk Here ♥
Leave your footprints


SAY SOMETHING

Followers ♥
U Follow, I Follow


AWESOMENESS

Blog Archieve ♥
Story time

Thank You ♥
Credits


BIG APPLAUSE



Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: jelly (: