fiqaasrul ♥
Potato Cheese Ball
Saturday, December 31, 2016 • Saturday, December 31, 2016 • 0 comments


Assalamualaykum!

Harini 31st December 2016 and the last day for this year. so 366/366 aite? Nothing much happen, but alhamdulillah I've faced it all with tears and laughs. Yang penting kita bersyukur kerana masih bernafas dan diberi kudrat olehNya untuk terus menjalani kehidupan. ecewahhh

Tadi bangun pagi terus rasa kelam kabut sebab terfikir yang nda lama lagi balik kampung  hostel. ehh hahaha. Terima ja lah hakikat, walaupun kenyataannya hati ni nda pernah rela untuk duduk sana. Sabarlaaaaa, 2 tahun lagi kemon kemon. Mind set untuk belajar saja supaya cepat habis.I dah tak sanggup sobs sobs. Harap-harap 2017 ni lebih baik dari tahun sebelumnya. Clichenya ayat haha. Tapi betullah, semua orang pun berharap begitu. kan kan

azam 2017 ialah...kahwin lol. nda bah. aku pun ndatau lah bah berazam azam ni. macam tiada ja rasa.. Dasar nd bersemangat langsung! haha. Yang penting itulaaa, pointer tu. emmmm hope so..

K k nda mau la cerita azam suda. Kemarin I ada buat not so- Potato Cheese Ball hahahaha sebab buatnya pun nda ikut rsepi. main suka hati aku aja. bak kata mak mak main campak-campak aje. Tapi bezanya dengan aku, kalau aku main campak-campak ni, jadinya mau tak mau. Kalau mak mak yang main campak-campak, kalah hotel 5 bintang. kan kan

Cara buatnya simple aje, adik aku pun boleh buat kotttt. nda pakai resepi pun boleh jadiii. bolehlah..

Bahan-bahan:

5biji kentang (direbus dengan sedikit garam)
1 tbsp susu sejat
1 cup tepung gandum
1/2 cup tepung jagung
sedkit daun sup (dicincang halus)
serbuk perasa
cheddar cheese (dipotong dadu)

sedikit telur dan bread crumb

cara-cara
1. Rebus kentang dengan sedkit garam. Setelah itu, sejukkan seketika. Lenyek kentang menggunakan garfu.
2. Masukkan tepung gandum, tepung jagung, susu sejat, daun sup dan serbuk perasa. Gaul sebati.
3. Ambil sedikit doh kentang dan leperkan, masukkan cheese yang dipotong dadu. Tutup dan bulatkan.
4. Salutkan dengan telur dan bread crumb.
5. Goreng dengan minyak panas sehingga keperangan.

Senang kan kan. Sedap dimakan panas-panas bersama sos dan mayonis. yumeh








sorry aku bukan masterchef xD platingnya pun kelaut. hiks
adios!


OLDNEW
This Owner ♥
Thanks for coming


Welcome

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Assalamualaikum :) Hello, you step on my blog, please behave yourself or else get out from here
Status : passing by :)

Talk Here ♥
Leave your footprints


SAY SOMETHING

Followers ♥
U Follow, I Follow


AWESOMENESS

Blog Archieve ♥
Story time

Thank You ♥
Credits


BIG APPLAUSE



Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: jelly (: