fiqaasrul ♥
Attitude.
Friday, September 16, 2016 • Friday, September 16, 2016 • 0 comments


Assalamualaikum belog yang dusty dan creepy dan tidak berpenghuni. Sho sad. Al maklumlah, been busy in this hella hectic year. Lol, aku nda busy pun sebenarnya, cuma ma to the las :P hehe.

Aku hairan la asal aku jenguk entri aku dari masa ke masa, mesti aku meluat sendiri tengok apa yang aku tulis. Lol. Terus aku pun ambil keputusan untuk padam. Muehehe, Typical me >< Mungkin aku nda fikir waras kali ah time aku tulis tu. Em aku rasa entri ni pun akan jadi mangsa kena delete juga nanti. What a waste of time ja. Tapi aku tulis juga. Hairan.

Harini aku mau share pasal.....pasal...emm..pasal..
Kadang-kadang aku rasa sedih dengan diri sendiri. Sebab apa? Sebab aku terlalu cepat bad mood. Bad mood over small things. Orang block jalan aku, orang tanya soalan cepumas, banyak tanya, and so on..Tahap bad mood paling nda boleh blah bila aku baru bangun tidur. Di situlah terlihatnya my devil side muahahahahaha. hehe ndaba. Kalau aku baru bangun tidur, please jangan bawa bergurau. Sentuh aku pun hell no. You will get flying kick :)

Tapi kan.. Aku rasa sikap aku ni muncul bila aku di kolej ja. Why? Senang je, bukan sebab apa apa. Sebab memang dari dulu aku memang nda pernah suka dengan cara hidup orang di sana. Dengan memakinya, gila kuasanya, dan whatever. It's all about attitude. Aku paling benci orang memaki. yaa mungkin sebab aku dibesarkan dalam suasana hidup yang orangnya nda mencarut :) syukur. Apa apa pun, sejak aku tinggal di hostel, aku sudah jumpa banyak personaliti orang. Berbeza-beza uols. Ada yang peramah, ada yang sombong gila, ada yang baik, dan sebaliknya. Tapi yang paling nda boleh terima, perangai orang yang suka meminjam ni. Kejap kejap 'em jenab, kau ada stokin ka? kau ada kasut ka? kau ada seluar ka?'kau ada baju ka??bla bla bla'. kenapa nda pinjam underwear terus? Kalau pinjam sekali sekala nda apalah, Aku bukanlah kedekut gila ndamau kasi pinjam. Tapi ni setiap masa mau pinjam. Lepastu dikasi baliknya sebulan kemudian, itu pun berkat aku tagih. Sangat nda suka okay dengan attitude macam ni. Aku layan orang based on attitude orang itu :)

Haritu cikgu aku ada cerita pasal attitude orang-orang kv yang dibandingkan dengan attitude orang orang kv yang di sana (dirahsiakan). Sangat jauh beza katanya. Hairannya, pelajar sekarang ramai yang bawa motor, kereta, ada lesen. I don't mind kalau family memang kaya. Tapi what happen to students yang parents dia kerja makan gaji? Sebab bukan semua orang senang and rata-rata ibu bapa pelajar kerja petani, kerja sendiri, and sewaktu dengannya. Mesti parents dorangg worked so hard untuk belikan dorang at least a motorcycle :'( berbanding students kv 'sana', ibu bapa dorang kebanyakannya orang senang, anak pegawai. Tapi anak dorang naik bas seja pegi kolej. See? Attitude orang-orang susah bukankah sepatutnya lebih baik berbanding orang yang hidup senang? Sebab apa? Sebab orang senang anggap dorang mampu untuk dapat apa apa ja. Orang susah selalu bersyukur dengan apa yang dorang ada. Tapi berbeza dengan situasi di atas.. Like what I have said, I will never go on with their attitude :) sorry to say, what a bad attitude.

Well well, aku harap aku cepat-cepat habis kolej so that aku nda akan jejak lagi tempat tu.



bila kau busy dengan life sendiri dan amalkan sikap 'pergi mampos
ADIOS!


OLDNEW
This Owner ♥
Thanks for coming


Welcome

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Assalamualaikum :) Hello, you step on my blog, please behave yourself or else get out from here
Status : passing by :)

Talk Here ♥
Leave your footprints


SAY SOMETHING

Followers ♥
U Follow, I Follow


AWESOMENESS

Blog Archieve ♥
Story time

Thank You ♥
Credits


BIG APPLAUSE



Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: jelly (: