fiqaasrul ♥
COllege &hostel life.
Wednesday, December 23, 2015 • Wednesday, December 23, 2015 • 0 comments




Assalamu'alaikum! lol so much sebab hampir setahun nda hupdate blog ini hhuhuhu. bukan hapoo, org sibuk sikit tahun ni plussss org suda jadi 'budak hostel' ngeh ngeh ngeh.makanya itulah den menghilang setahun. harap wifi kolej yg dpt line siput tu mmg smpai habis study la aku nda buka blog. taaaapi harini berkat aku curik broadband daddy and masukkan sim aku and yasssssssss dpt connect internet walaupun menunggunya loading klau org mengandung sudah terberanak! hahahha. main-main sjeee. since aku tiada resepi mau share jadi ayuhlah dengar pengalaman aku mula-mula jad budak hostel ni haaaa.

last year aku apply course Baking& Pastry kononnya di Keningau Vocational College. hamek kau, aku tengah mengejar cita-cita ni. sanggup kutinggalkan sekolah lamaku dan besties foreverku huuhhuhuhu. tpi sempat menyempat juga la aku mnumpang sekejap di sekolah even hanya seminggu lebih. study physics, bio, chem smuaa aku rasa mahu pecah hotak den ni walaupun baru sehari duduk kelas sains sbb... fikiranku sudah melayang di kolej xD hahahahahaha. nampak ke idok aku mmg tidak sabar-sabar lagi mau pindah since mmg aku muak sdh sama org-org sekolah lama. not all but only certain people. so lepas aku dpaat tawaran apaa lagi, lajuuu ja aku p pihak pentadbiran minta surat lepas. hamboiii daftar college pun belum, klau ndjadi mmg merempat lah aku nda study huhuhuhu.. tp yg panasnya waktu aku minta surat pindah tu, sempat mnyempat lagi sorang cikgu ni ckp ruginya aku pindah dgn result sebegini. hahahahahahah lucunyaaa knp jugaaa. bah biarlah. sudah takdirku akan pindah juga. bye bye SMARD.

soooooooo sebelum pindah tu, quite complicated juga sbb banyak gila benda mau urus. nasib baik ku tempuhinya dengan tabah hahhahahaha aduh. maka aku pun start la list benda yg mau dibawa since i will be in a hostel. ko nak tinggal mana lagi kalau bukan asrama dik non? haha aku terpaksaaaa. lagipun mmg aku mau tambah pengalaman lah knonnya. KONONNYA... andd 26 jan tu aku daftar masuk kolej. aku jejak ja kolej tu, Allahu knp laa orangnya macam nggak pernah ngeliat manusia yaaa? hahahahah aku pelik. jalan seja lah mael, dan akhirnyaaaaaaaaaaaaa aku daftar asrama pulak. bnyak bebenor benda mau bayar, kesian daddyku yg tersayang. mau nangis pula aku rasa huhuhuhuhuhu. apakan daya, demi anak yg tercinta,, ehh.. -.- lepas daftar tu, maka aku jejaklah asrama perempuan or known as aspuri. aku di blok ceria. huhu ceria sngat. first time aku masuk mmg lawa gilos asrama ni. mmg kolej ni bebas sampah. mmg cantik yg teda ampun la org bilang. aku pun rasa yg mmg aku patut masuk asrama hahahaha. sekalinya pengawas yg tlg angkat beg tu bwa kami pg tingkat paling atas. ya ampun dek non, biaq betoi hang ni? sngatlah tinggi... aku bole pengsan hari-hari naik tangga, nd pasal pasal aku tumbuh otot xd like seriously aku tinggal sini lama kot huhu.
it's okay, nasib dorm dia jantekkk. dorm anggerik gitu. masuk dorm mmg fuhh bersih dan kemas yg gila gila. locker aku nombor 15 hahahhah. locker pun besar, nyamannya asrama ni. KONON.

maka tinggallah aku di asrama lepas aku salam mama and dady then lambai dorg dari jauh buat kali terakhir y.y tapi yg aku hairan aku nda nangis pun astaga kejamnya akuuuuu. then aku ndatau mau pegi mana leps tu akku decide balik dorm ja laaa. sesampainya aku di dorm aku pun kemas-kemas la ap yg patut, psg cadar katil aku, then senior aku bawa pg mandi. best gila kehidupannnn. makan di dewan makan for the first time in poreberr. boleh tahan la makanan dia, sbb aku jd gemuk start tinggal asrama :3 hahahah. malam tu pula ada orientasiiii heeeee. best sangat2 sbb kenal lagi ramai kawan since kami kena divide into some groups. aku nda ingat suda aku kumpulan brp, tp mmg siok laaa dan paling aku nd sangka ada seseorang dalam group tu yg dulunya stranger jadi someone sudah sekarang hahahahahahahaahahahahahahh.lol. then aku ingat lagi moment waktu kena suruh cari geng satu daerah and i was like wtf wheres kb's people????? im deaddd u guys teda orang kb di sini selain aku huhuhuhu. dan paling menyedihkan bila semua orang sudah buat group and i was like krik krik krik yg berdiri di tepi dewan mcm orang kena pulau dan dan yg happynya tiadaa org perasan xD but.. happiness just for a while. bila cikgu yg guna mic atas pentas tu tnya; "MANA ORANG KOTA ELUDDDDDDD?" im dead once again u guys dan aku terpaksa raise my hand. everyone was looking at meh. huhuhuhu sodeh lg u guys cikgu suruh aku naik pentas n kenalkan diri. aku pun (dengan selamba) naik pentas, ambil mic. me: nama saya nor.... bla3. turun dengan leganya. hahahahahhaahh aku benci moment ni tp aku berjaya mengatasi ketakutan hahahahh.


dan dipendekkan cerita. mula mula aku suka masuk kolej n asrama. lepastu aku mula la homesick bagai, nangis malam malam hahahahahah.dasar ank manja betul. aku punya gila balik balik mau pulang sampai aku pernah being caught by warden kena tuduh tiada kebenaran pulang but hey my mom already sent a text and pk hem replied. so? aku terlepas. hahahahah. teruknya homesick aku. lama lama aku pun used to hostel life tapi alahai paling aku mls buat keceriaan asrama. like seriously aku nda pernah terfikir pun ada keceriaan segala ni hahahaha. lama kelamaan aku biasa jugaa. alhamdulillah.

cerita pasal exam and lots of assignment to do. rasa betul betul macam  budak u sbb esaimen segla. nangis jga la aku kasi siap huhuhu smpai nangis2 mau pindah balik aku dibuatnya, hmek kauuuuu, mau sgt pindah sini kannn. tapi yassss theres always a rainbow after a little rain. heeee. aku pun bahagia sudah tinggal kolej ni lagipun ada semngat suda di sana yg mnyinari hari hariku ecewahhhh... dan dan cerita pasal exam! alhamdulillah pointer boleh tahannn. yg tak tahannya bila aku terima sijil pelajar terbaik diiring kompang uolls tapi aku maluuu -.- sebenarnya huhu.. aku ndatau la apa jadi dengan pointer aku next year, hope meningkat hew hew hew.


sampaiii lah hujung tahun aku kenal banyak sgt perangai orang, pengalaman pahit manis, barang kena curi, cooked lots of food during lecture, dan kem VIVA. muaahahhahahahah nanti aku cer pula kisah kem viva ni. menatang apa entah macam nama kereta perodua viva pun hado. hahaha sekians cerita aku.

xoxo konon macam istanbul aku datang! hahahaha

k bye.
hashtag layan la gambar aku dan classmates aku yang superb xD


OLDNEW
This Owner ♥
Thanks for coming


Welcome

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Assalamualaikum :) Hello, you step on my blog, please behave yourself or else get out from here
Status : passing by :)

Talk Here ♥
Leave your footprints


SAY SOMETHING

Followers ♥
U Follow, I Follow


AWESOMENESS

Blog Archieve ♥
Story time


BACK TO BACK

Thank You ♥
Credits


BIG APPLAUSE



Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: jelly (: